Välj en sida

Jesus

En ny start

Att bli hel – eller att bli frälst – är att ställa sig under Gud och leva i hans plan och syfte för våra liv. Det är att vända sig bort från vårt gamla sätt att leva och vända sig till Jesus, att be honom om förlåtelse för våra synder och be honom om att få nytt liv i honom.

I Romarbrevet 10:9 står det: “För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst.”

Frälsning är Guds gåva till oss, och när vi tar emot den blir vi hans barn.

Det är ett oåterkalleligt mottagande in i Guds familj och är ett möjliggörande till att leva livet helt och fullt med syftet att återspegla Gud till resten av hans skapelse.

Om du är osäker på om du har det rätt ställt med Gud, eller om du vet säkert att du behöver Jesus i ditt liv, kan du välja att följa honom just nu genom att be en överlåtelsebön till Jesus.

Överlåtelsebön

Käre Jesus, jag ber den här bönen eftersom jag vet att jag har gjort fel genom att leva utan Dig. Jag ber om Din förlåtelse och litar på att Du förlåter mig. Jag tar emot Din kärlek och nåd och ber att Du ska vara min Herre. Hjälp mig att tro på Dig och älska Dig varje dag, och hjälp mig att visa världen vem du är och hur stor Din kärlek är.

I Jesu namn, amen.

Du måste ingenting

Gå i kyrkan?

Nej, det handlar först och främst om en relation med Gud. Däremot kommer en inre längtan att växa fram efter ”kyrka”.

Lämna mina vänner?

Absolut inte! Tvärtom, det är ute i vardagen du som kristen behövs.

Sluta göra det som är roligt?

Nej! Att vara kristen innebär också att ha roligt. Det är Gud som skapat glädjen.

h

Lyda en lista med krav?

Nej. Detta är ett av de största missförstånden: att man måste sluta göra 20 saker, för att börja göra 20 nya. Frälsningen är en gåva från Gud som ingen av oss kan förtjäna oavsett hur mycket vi försöker.

Leva helt perfekt?

Nej. Detta är det andra missförståndet. Jesus levde ett perfekt liv i ditt ställe. Den relation Gud vill upprätta med dig, beror inte på hur perfekt du kan leva, utan på att Jesus levt ett perfekt liv i ditt ställe.

Göra mina egna val?

Jo! Gud tvingar ingen. Han har skapat oss med en fri vilja, han respekterar dig som individ. Han kommer att gå vid din sida, ge dig råd och hjälp, men besluten måste du ta själv!