Välj en sida

OM OSS

Välkommen hem!

till en kyrka som älskar Jesus, Gud och livet Gud gett oss

 

Vårt mål är att vara en kyrka för alla människor, oavsett vem du är, vilken bakgrund du har, om du aldrig gått i kyrkan eller om du är uppväxt i kyrkan så är Folkkyrkan en plats där det skall kännas som om du kommer hem.

 

Vi är olika, för att vi skall vara unika. Därför är vi en kyrka för dig som inte tror, en dörr för dig som söker och funderar, en plats för dig som tror, en församling för dig som vill vara anonym och en kyrka för dig som vill tillhöra en varm gemenskap.

 

Vi tror att Gud älskar dig och att Jesus har en plan för ditt liv och att Jesus är intresserad av hela ditt liv. Därför är det vårt mål att du inte bara skall få möta Gud, utan att hela ditt liv skall beröras av hopp, omtanke, kärlek, uppmuntran och utmaning.

 

Vi tror att din bästa tid ligger framför dig och vi har tre ledord, fixar vi att leva dom, då mår vi inte bara själva bättre utan vi hjälper också andra att må bra.

Älska
Gud

Älska
människor

Älska livet
Gud gett dig!

En del av Pingst

Vi är en del av Pingströrelsen, en av Sveriges största frikyrkorörelser. Samfundet Pingst är medlem i Sveriges Kristna råd. 

Hillsong Leadership Network

Vi hämtar mycket inspiration från Hillsong och är med i Hillsong Leadership Network.

Gudstjänst

Varje söndag kl 16.00, är du och alla som vill välkomna till gudstjänst med härlig musik och inspirerande predikan. För tillfället samlas vi inte i Folkkyrkan på grund av

COVID-19, utan vi sänder istället live via Facebook tills vidare.

 

På vår Facebooksida kan du även titta på tidigare livesändningar. 
Välkommen att göra oss sällskap på söndag kl 16.00!

Till facebook

Second hand

Har du grejer du inte längre behöver? Letar du efter billiga kläder eller möbler? Då är vår Second hand-butik Norreboden stället för dig!

 

Vi har öppet för inlämning och hämtning under veckan, och har även öppet för försäljning:

 

Tisdagar 16:00 – 19:00

Lördagar 10:00 – 13:00

Connectgrupp

Livet fortsätter efter gudstjänsten på söndag, och därför har vi connectgrupper dit man kan komma och dela vardagslivet med andra. Under connectgrupperna läser vi i Bibeln och samtalar kring ämnen som rör Gud, livet och allt däremellan!

 

Intresserad? Kontakta oss så hjälper vi dig finna en connectgrupp som passar dig!

Barnkyrka

Under tiden Gudstjänsten pågår har vi barnkyrka med barnledare för alla barn. Barnkyrkan är en plats för lek, gemenskap och olika aktiviteter. Gudstjänsterna streamas för tillfället via Facebook, och därmed är det ingen barnkyrka för tillfället.

Ungdomsarbete

På fredagar klockan 18.30 – 19.55 är det Life Light för alla som är 10 – 12 år, och från klockan 20.00 är det Life för de som är 13 och uppåt. Vi samlas oftast i Folkkyrkan och snackar om Gud och lite allt möjligt. Sen hittar vi på något skoj tillsammans! Detta kan vara allt från lekar, bowling och tv-spelsturneringar till brädspel eller bara skönt häng i cafét.

 

PS. Vi bjuder på fika! 😉

Innebandy & Fotboll

Sugen på att hänga med och lira med oss?

Vi träffas varje tisdag klockan 19.40. Kontakta Fredrik.

Just nu är det uppehåll i träningen, pga Covid 19. 

 

Vi tror …

Att Bibeln är Guds Ord. Den är tillförlitlig, och tillämpbar till våra vardagliga liv.

På en evig Gud som har skapat allt som finns. Han existerar i tre Personer: Gud Fadern, Gud Sonen och Gud den Helige Ande. Hans kärlek är total och Han är fullständigt helig.

Att synd har separerat var och en av oss från Gud och Hans syfte för våra liv.

Att Herren Jesus Kristus, som både Gud och människa, är den enda som kan försona oss med Gud. Han levde ett liv utan synd som ett exempel för oss, dog på korset i vårt ställe och återuppstod för att bevisa sin seger och ge oss kraft för livet.

Att för att få förlåtelse och bli “pånyttfödd” måste vi omvända oss från våra synder, tro på Herren Jesus Kristus och leva enligt Hans vilja för våra liv.

Att för att leva det heliga och fruktsamma liv som Gud har för oss, behöver vi bli döpta i vatten och bli fyllda med den Helige Andes kraft. Den Helige Ande ger oss kraft att använda andliga gåvor, inklusive tungotal.

På kraften och betydelsen av Kyrkan och det nödvändiga i att troende träffas regelbundet för gemenskap, bön och brödsbrytelse.

Att Gud har utrustat oss var och en för att vara framgångsrika i att leva ut Hans syfte för våra liv, vilket är att lovsjunga Gud, göra vår del i Kyrkan och att betjäna det samhälle vi lever i.

Att Gud vill hela och förvandla oss så att vi kan leva hälsosamma och välsignade liv för att kunna hjälpa andra mer effektivt.

Att vår eviga destination är antingen himlen eller helvetet och att den bestäms av vår respons till Herren Jesus Kristus.

Att Herren Jesus Kristus kommer att komma tillbaka, som Han lovade.

våra pastorer

Malin Svensson

Malin Svensson

Församlingspastor

Fredrik Manneklint

Fredrik Manneklint

Ungdomspastor

Monika Edén

Monika Edén

Diakon

Tommy Lilja

Tommy Lilja

Pastor, Ordförande